Takı Merasimi Müziği : İlk dansın ardından müziğin temposu azalıyor.Malum ilk dans tan sonra gelin ve damat düğün en sıkıcı olayı sayılan masa masa dolaşmaya ve tebrik mesajlarını gelen konuklardan almaya başlıyor. Takı merasimine gerilirken gelin ve damadın tercihleri ön planda istenen müzik genelde Türkçe slow ağırlıkta olup 60 lı 70 li yılların slow müzikleri tercih edilebiliyor bu bölümle örtüşen şarkılar.. Frank Sinatra, Tom Cones, Joe Dassen Şarkılar duymanız mümkün..
Kapalı bir mekanda yapacağınız düğün için özel bir cd hazırlatabilir yada bir dj yada bu işle uğraşan müzik ekibi ile anlaşabilirsiniz. Açık hava , havuz başı düğünlerinde keman triosu davetlilere hoş vakit geçirtecektir.
Düğün orkestraları yerini djlere bırakmış durumda dj ler tercih ediliyor.bu koşullarda dj hizmeti sağlayan firmalarda gün geçtikçe sayısı artıyor. Bu firmalar düğün öncesi gelin ve damatla bir araya geliyor, düğün boyunca salona giriş müziği, ilk dans , takı merasimi, insanımızın unutulmaz danslarından halay müziği,oyun havası , pasta kesimi gibi bölümlerde hangi müziklerin çalınması istendiğini beraberce ortak bir noktada belirliyorlar. Bazı müzik firmaları gelin ve damat için beste bile yapabiliyorlar.
Giriş müziği : Günümüzden önce düğünlerde çalınan, tarihe karışmış tek bir müzik vardı Düğün marşı hepimiz biliriz. Artık bunun yerine Film ve dizi müzikleri tercih ediliyor. asmalı konak ve ali yenin jenerik müzikleri ön planda. Giriş Müziklerine Örnek olarak Rondo Veneziona ‘sinfonia Per un Addio’, Capital ‘Naty’s Theme’, Stamatis ‘He Lives and He Reigns’
İlk dans : İlk dans müzigini gelin ve damat seçiyor. İlk dans genelde çiftlerin ortak şarkıları tercih ediliyor.Gelin ve damadın birbirlerini hatırlatan beraberce zaman geçirdikleri ve yanlızken onu hatırlatan müzikler düğün gecesine damgasını vuruyor.Goran Karan‘Stay with Me, Elvis Castello ‘She’, Kayahan ‘Seninle her şeye Varım Ben’ Sertap Erener ‘Aşk’ Gibi şarkılar popüler olanlar.
Oyun havaları : takı merasiminden sonra eller havaya bölümünde sıra Latin ağırlıklı repertuvarla , günün yabancı ve Türkçe pop şarkıları sırayla ve özellikle gençleri eğlendiriyor.
Halay oyunları: Oyun havalarından sonra sırayla müzikler devam etmekte yurdum insanının en keyif aldıgı bölümlerden bir tanesi halay oyunları. Gelin ve damadın etnik kökeni ön planda oluyor ve çiftler bu özelliklerine göre müziklerini tercih ediyorlar. malatyalılara malatya türküleri, kürtlere Kürtçe, Rumlara Rumca, halaylar çalınıyor.Caney Caney, Sakine, Lorke , mardin kapı türküler başı çekmekte.
Pasta Müziği : Pasta kesiminde çalan müzik enerjinin yüksek ve ritm olarakta olay anına uygun şarkılar çalınmakta. sertap erener in şarkıları başı çekiyor. Pasta Müziklerine örnek olarak Wedding Cocek ‘Underground’, Shantel ‘Borino Oro’, Ceseria Evora ‘carnival De Sao
Parti Müzikleri Antonis Remostan ‘Kardia mou Min Anisihis’, Anna Vissi ‘Horis To Moro Mou’ , Ener Gipsy ‘Long train Runnig’
Düğün Müziklerini Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler.
En önemli nokta davetlilerin yaş ortalamalarını dikkate almak. Ortak bir noktada buluşup yaş dengesini sağlanmalı kimsenin sıkılmayacağı seçimler yapılmalı. Gecenin başında salsa vals gibi herkese hitap edecek parçalar çalınırken ilerleyen saatlere doğru, daha hareketli daha cıvıl cıvıl müzikler çalınması geceye renk katacaktır.
Davetlileri memnun etmek zor, herkesin bir tarzı müzik alışkanlığı vardır. Burada önemli olan sizin çalınacak müziklerin listesini yapıp ortak kararınızı vermektir. Siz en güzeli bu işin uzmanlarına bırakıp müzik organizasyonu yapan şirketlerle irtibata geçebilirsiniz..
Comments are closed
Son Yorumlar